Baby

Thilda
Lilla Mathilda på BB

Mvc

Jag & min mamma var hos min barnmorska idag & kollade så allt såg bra ut. Mitt sockervärde var bra, men mitt blodvärde är fortfarande alldeles för lågt. Jag får helt enkelt fortsätta knappra i mig mina tabletter.
Min BM var orolig över mina sammandragningar, så jag fick en läkarundersökning för att se så att allt var bra med lillknodden & att min livmoderhals inte var öppen. Allt såg tack & lov bra ut.. 'pust..

När vi ska lyssna  på hans hjärtslag, så blir han alltid lika störd & irriterad, och börjar sparka vilt där inne..Haha.
Bebis tycker inte om att höra sina egna hjärtslag utifrån - eller att bli störd när barnmorskan trycker på magen.
Haha..lustigt, redan en egen liten personlighet i magen. ♥

 Ul v.18
En Livlig & trotsig liten bebbe!

På Onsdagen den 2/5 ska vi på vårt andra ultraljud.. Längtar..





Sammandragningar/förvärkar..

Nu har jag haft sammandragningar sen igår kväll..Riktigt jobbigt., mest för att det är så obehagligt & gör en orolig..Hoppas att Bebis stannar där inne några veckor till bara...


Förvärk eller förlossningsvärk?
Problemet med förvärkar är att de ibland kan vara lite smärtsamma och därför svåra att skilja från för tidigt värkarbete, framför allt om du ska föda barn för första gången. Tala med din barnmorska om du är orolig! I de flesta fall kan hon avgöra om det är harmlösa förvärkar eller inte.


En förlossningsvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig neråt. Då pressas fostret mot bäckenbotten. Det kan upplevas som ett tryck neråt eller rent av göra ont. Många känner också att smärtan sprider sig ut i korsryggen, ungefär som vid mens.
  (Vilket jag har..=/   )

Om du har oregelbundna, glesa sammandragningar som inte känns ut i ryggen eller trycker neråt underlivet så är det med största sannolikhet förvärkar.

Vad är förvärkar?
Förvärkarna/sammandragningarna kan ses som livmoderns träningsprogram innan förlossningen - livmodern hårdnar och blir hård som en boll. Förvärkarna brukar märkas från ca vecka 30 men det är väldigt individuellt. I början är de oftast oregelbundna.


förvärkar/sammandragningar gör ont!

Smärtsamma förvärkar/sammandragningar är i och för sig inte något farligt. Men de är ändå en signal på att något inte är bra. Kanske handlar det om alltför stor belastning, att du är överansträngd eller stressad. Det bästa sättet att motverka besvären med smärtsamma sammandragningar är att ta det lugnt. Korta ner arbetsdagen, se till att bli sjukskriven och vila mycket.
Om du har mycket kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen med tanke på för tidig förlossning. I vanliga fall brukar inte sammandragningar påverka livmoderhalsen, men om den av någon anledning är försvagad kan det hända att den öppnar sig i förtid.
Om du känner dig orolig kan du alltid ringa din barnmorska och/eller förlossningen.


 


9 veckor kvar...



bebbe mage v31


Full rulle där inne..gör dock lite ont när Bebis sparkar på revbenen mina.

Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Bröllop

I  Maj är vi bjudna på bröllop!
Vilket jag tycker ska bli jätte roligt, har aldrig varit på ett bröllop som jag minns.
Dessvärre är det lite svårare att hitta en snygg/söt klänning när man är höggravid.
Men jag undrar inte om denna klänningen från
Proud Mama skulle vara perfekt...


Proud


Bebbes Vrål åk!

Urban JungleUrbanUrban J

Urban Jungle


Urban Jungle
Fattas bara en matchande " Baby-carrier"...;)


Even Heroes have the right to bleed...

I can't stand to fly
I'm not that naive
I'm just out to find
The better part of me..